Hi Tech

BBC: Informacioni mashtrues po përhapet në WhatsApp

Informacionet mashtruese për koronavirusin janë duke u përhapur në internet.

Postimet mund të jenë përzierje e informacioneve të sakta dhe të pasakta.

Në aplikaconin e mesazheve me WhatsApp po qarkullon në shumë vende të botës një mesazh me zë.

Disa raste të tilla janë raportuar nga audienca e BBC-së.

Informacioni në vetvete është një përzierje e këshillave. Disa janë të dobishme, siç është ajo që i inkurajon njerëzit të pinë shumë pije të nxehta dhe të lajnë sipërfaqet tërësisht. Padyshim një ide e mirë për tu mbajtur të hidratuar dhe të pastër.

Por, mesazhi me zë gjithashtu përfshin këshilla mashtruese. Folësi-ja sugjeron se “rrezet e diellit neutralizojnë virusin” dhe që koronavirusi mund të vritet duke pirë “një gllënjkë me ujë të ngrohtë çdo 20 minuta”. Nuk ka asnjë bazë shkencore për asnjë nga këto pretendime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.