Kosova

Bashkëfshatarit e Thaçit flasin për jetën e tij

Pak lëvizje gjatë ditës ka pasur në shtëpinë e Hashim Thaçit në Burojë, bashkëfshatarët të bindur në pafajësinë e tij.

Mësimet e para, i mori në këto banka.

Në vitet e 70-ta, këtu në shkollën fillore të fshatit Turiqec, një nxënësi i ri, u regjistrua për herë të parë në shkollë.

Pak kush do të besonte, që djaloshi që udhëtonte nga fshati Burojë, një ditë do të bëhej president i vendit.

Tani, kur kanë kaluar shumë vjet  nga ajo kohë, fotografitë e Hashim Thaçit, janë gjithandej në këtë shkollë.

Nuk mund të mungonte as ky punim, me flamurin e Kosovës, pavarësinë e së cilës, e shpalli vet në vitin 2008.

Në ditën kur iu konfirmua aktakuza dhe dha dorëheqje si president u vendit, fjalë të mëdha për të, ka ish – mësuesi i tij, Zymber Hasani.

Hasani nuk e ka pritur mirë lajmin, që ish nxënësi i tij, po akuzohet për krime lufte nga Zyra e Prokurorit të Specializuar.

Ndërkohë, pak lëvizje u panë tek shtëpia e Hashim Thacit në Burojë të Skenderajt.

Këtu u panë vetëm zyrtarët policorë, të cilët rëndom sigurojnë shtëpinë e ish kreut politik të UCK-së.

Lajmin që Thaci të enjten do të udhëtojë për në Hagë, nuk e priten mirë fqinjtë e tij.

Hoti thotë se pjesëtarët e UCK-së, nuk kryen krime lufte.

Sipas tij, ato i bëri dikush tjetër. Ndërkohë, në shtëpinë e prindërve të Hashim Thacit në Burojë, gjatë ditës ka shkuar edhe gruaja e ish presidentin.