SPORT

Barcelona e kalon Real Madridin për përfitime

Deloitte e ka publikuar raportin me të dhënat për përfitimet financiare të të gjitha klubeve nga sezoni i fundit dhe Barcelona e ka kaluar Real Madridin dhe e ka marrë vendin e parë në këtë listë.

Gjiganti katalonas ka përfituar më shumë para se cilido klub tjetër futbolli në Evropë për herë të parë në histori gjatë sezonit të kaluar.

Barcelona i fitoi gjithsej 741.1 milionë funte për sezonin 2018/19 – ngritje e konsiderueshme nga 611.6 milionët që i siguroi gjatë sezonit 2017/18. Ndërkohë, Real Madridi i ka fituar vetëm 2.3 milionë funte më shumë sesa në sezonin 2017/18.

Ndërsa, Manchester Unitedi mbetet ende klubi më i pasur i Premierligës – por e rrezikon këtë vend për shkak të formës nëpër të cilën po kalon klubi anglez. Vitin tjetër parashikohet se Djajtë e Kuq s’do të jenë klubi anglez me më së shumti përfitime për herë të parë.

Lista e plotë e Deloitte:

20. Napoli

Përfitimet nga sezoni 2018/19: £182.8 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £161.9 milionë funte

19. Everton

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £187.7 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £188.6 milionë funte

18. West Ham

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £190.7 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £175.3 milionë funte

17. Lyon

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £194.6 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £145.5 milionë funte

16. AS Roma

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £203.6 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £221.5 milionë funte

15. Schalke

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £286.3 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £216 milionë funte

14. Inter Milan

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £321.3 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £248.7 milionë funte

13. Atletico Madrid

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £324 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £269.6 milionë funte

12. Borussia Dortmund

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £332.4 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £281 milionë funte

11. Arsenal

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £392.7 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £389.1 milionë funte

10. Juventus

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £405.2 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £349.5 milionë funte

9. Chelsea

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £452.2 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £448 milionë funte

8. Tottenham

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £459.3 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £379.4 milionë funte

7. Liverpool

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £533 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £455.1 milionë funte

6. Manchester City

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £538.2 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £503.5 milionë funte

5. Paris Saint-Germain

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £560.5 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £479.9 milionë funte

4. Bayern Munich

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £581.8 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £557.4 milionë funte

3. Manchester United

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £627.1 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £598.8 milionë funte

2. Real Madrid

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £667.5 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : £665.2 milionë funte

1. Barcelona

Përfitimet nga sezoni 2018/19 : £741.1 milionë funte
Përfitimet nga sezoni 2017/18 : 611.6 milionë funte

Klubet të cilat kanë dalë jashtë top 20-shes në krahasim me vitin e kaluar janë Newcastle United, që radhitej në pozitën e 19-të dhe Milani që ishte në vendin e 18-të.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483