Bota

Banka më e madhe e Evropës sinjalizon ‘kthimin në Azi’

Banka më e madhe e Evropës, HSBC, ka sinjalizuar “kthesën e saj drejt Azisë”, duke nënvizuar planet për të investuar rreth gjashtë miliardë dollarë (4.3 miliardë paund) në rajon.

Fokusi i investimit do të jetë në menaxhimin e aseteve dhe bankare tregtare për të rritur “rritjen dyshifrore”, me tregjet aziatike të tilla si Singapori dhe Kina të veçuara.

Azhurnimi i strategjisë pasoi kur HSBC raportoi një rënie prej 34 përqind të fitimeve në vitin 2020, pjesërisht për shkak të ndikimit të pandemisë Covid-19.

Banka, me seli në Britaninë e Madhe, tashmë gjeneron shumicën e të ardhurave të saj nga Azia, raporton BBC.