SRB-BIH

Bajdenova strategija borbe protiv pandemije: Nosite maske slijedećih 99 dana

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je svoju nacionalnu strategiju za suzbijanje pandemije koronavirusa.

  • Pomaknut ćemo nebo i zemlju da besplatno vakcinišemo što je moguće više Amerikanaca. Ova pandemija nije od jučer, ali pobijedit ćemo je. Moj plan temelji se na nauci, a ne na politici – rekao je Bajden na početku.

Bajden je rekao da je njegova strategija stvorena kao odgovor na to što se prethodna administracija nije opredijelila za “hitnost i koordinaciju koja je bila potrebna”.

  • Stvari će se pogoršavati prije nego što postanu bolje. Broj preminulih vjerojatno će premašiti 500.000 sljedeći mjesec. A slučajevi će se i dalje povećavati. Neću ući u ovu zbrku preko noći i trebat će nam mjeseci da preokrenemo stvari. Ali da budem jasan – pobijedit ćemo ovu pandemiju. Pomoć je na putu – rekao je Bajden.

On je apelirao na Amerikance da nose maske narednih 99 dana.

  • Nošenje maski je nažalost postalo stranačko pitanje, ali to je patriotski čin – rekao je.Dodao je kako će nošenje maski biti obavezno na svakom putovanju između američkih saveznih država, a svi putnici koji u SAD stižu iz drugih zemalja morat će u karantin po dolasku.