SRB-BIH

Bajden poručio svom timu: Građani su mi dali povjerenje, a ja vama dajem svoje

Cjelodnevne aktivnosti u Vašingtonu povodom inaguracije Džoa Bajdena (Joe Biden) bit će krunisane proslavom na kojoj će nastupiti svjetske zvijezde poput Džon Bon Džovija (John Bon Jovi), Demi Lovato, “Foo Fightersa”, Džastina timberlejka (Justin Timberlake)…

Polaganje zakletve, dolazak u Bijelu kuću, potpisivanje 17 odluka, bili su samo dio programskih aktivnosti zakazanih za ovaj historijski dan. Kažu da će 20. januar 2021. godine biti zapamćen kao datum kada je Americi vraćena demokratija.

Toksično ponašanje
U tom duhu, Bajden se obratio svom timu sa kojim će blisko sarađivati naredne četiri godine. Ohrabrio ih je da vjeruju u sebe, ali i u građane zbog kojih su tu.

Ali ih je i upozorio da će otpustiti svakoga za koga sazna da se prema kolegama nije odnosio sa poštovanjem. Naglasio je da želi zaustaviti toksično ponašanje i okruženje koje je vladalo u Bijeloj kući posljednje četiri godine.

  • Ako radite sa mnom i ako vas čujem da tretirate kolege bez poštovanja, govorite im s visine, otpustit ću vas istog trenutka – kazao je Bajden.

Jedan tim
Poručio je da su jedan tim.

  • Imamo obavezu, ali i veliku privilegiju. Samo nekolicinu puta u životu pojedinac dobije priliku da uradi nešto što može imati fundementalni pozitivni učinak na živote drugih. Ne samo ovdje, nego u cijelom svijetu – kazao je Bajden.

Imao je i važnu poruku za sve članove tima koju, kako je naglasio, moraju imati na umu uvijek.

  • Građani ne rade za nas, nego mi za njih. Ja radim za građane. Oni mi daju platu. Oni daju i vama platu. Dali su mi svoje povjerenje, a ja vama dajem svoje. I zbog toga mi imamo veliku obavezu prema svim građanima – istakao je Bajden.