Kosova

Avokati Gashi kërkon hetime intensive për rastin e vdekjes së Astrit Deharit

Janë bërë tetë muaj prej kur rasti i vdekjes së Astrit Deharit ka kaluar në duart e Prokurorisë Speciale të Kosovës.

Avokati Tomë Gashi i është drejtuar sërish Prokurorisë që këtë rast ta konsiderojë të natyrës urgjente.

Ai ka thënë se si dëshmitar tashmë do të ftohet edhe ish-prokurori Sylë Hoxha, i cili më 2016, në cilësinë e kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore të Prizrenit, kishte thënë se dyshohej që Astrit Dehari ka kryer vetëvrasje, raporton KOHA.

Ekipi i institutit zviceran që ishte planifikuar të vinte në muajin prill, për shkak të situatës me koroanvirusin, pritet të jetë në Kosovë në muajin qershor.

Raporti i këtij instituti iu dorëzua vitin e kaluar institucioneve kosovare dhe familjes Dehari.

Aty u konstatua se gjasat që Astrit Dehari të ketë vrarë veten ishin tejet të vogla dhe se intervenimi i një personi të tretë në procesin fatal duhet të merrej parasysh.

Astrit Dehari ishte arrestuar më 30 gusht të vitit 2016, nën dyshimin se bashkë me aktivistë të tjerë të Vetëvendosjes e sulmuan Kuvendin e Kosovës.

Ai vdiq më 5 nëntor të po të njëjtit vit, në Qendrën e Paraburgimit në Prizren.

Shfaq më shumë
//dacmaiss.com/4/3473483