Autoritetet amerikane “nuk kanë sqarim” për UFO-t

Një raport i inteligjencës amerikane për objektet fluturuese të paidentifikuara (UFO), të cilat kanë qenë nën vëzhgim të personalit ushtarak të Shteteve të Bashkuara, ka treguar se autoritetet amerikane nuk kanë sqarim për shumicën e pamjeve, andaj është bërë thirrje për më shumë studime.

Raporti, i lëshuar nga Kongresi më 25 qershor dhe i hartuar nga Pentagoni, ka konfirmuar se pilotët ushtarakë kanë analizuar, dhe në disa raste edhe incizuar, më shumë se 140 raste të pajisjeve me shpejtësi të madhe, origjina e të cilave nuk ka mundur të identifikohet.

Raporti i paklasifikuar nga Zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare, ka thënë se hulumtuesit kanë arritur të komentojnë vetëm një nga 144 objektet e tilla në periudhën 2004-2021, shumica e të cilave janë parë gjatë aktiviteteve për trajnim ushtarak.

Tetëmbëdhjetë nga pamjet duket se kanë shfaqur një aeroplan duke bërë lëvizje të pazakonshme ose karakteristika të fluturimit të tilla si, aftësia për t’u mbajtur në gjendje të palëvizshme në erëra, lartësi të lartë dhe shpejtësi ekstreme, pa mjete të dallueshme shtytjeje, është thënë në raport.

Në disa prej pamjeve, objektet janë komentuar si të krijuara nga njeriu apo fenomene natyrore atmosferike.

Pajisjet tjera mund të jenë teste sekrete amerikane për mbrojtje apo teknologji e avancuar, e krijuar nga Rusia apo Kina, është thënë mes tjerash në raport.

Në raport nuk është përmendur mundësia që disa objekte përfaqësojnë jetën jashtëtokësore, mirëpo as nuk është përjashtuar një gjë e tillë.

Dhënia e urdhrit për përpilim të raportit, është dhënë pas publikimit të disa video-materialeve të pilotëve ushtarakë, në të cilat shihen disa objekte fluturuese me lëvizje të çuditshme.

Kongresi më pas u ka kërkuar agjencive të inteligjencës për të analizuar këto objekte përbëjnë kërcënim nga armiqtë e huaj.

Go to TOP