Rajoni

Austria, Sllovenia e Kroacia kërkojnë rritje të turizmit mes tri vendeve

Presidentët e Austrisë, Sllovenisë dhe Kroacisë janë takuar të mërkurën në Vjenë dhe kanë kërkuar të rritet turizmi mes tri shteteve fqinje.

Ishte hera e parë që krerët e shteteve janë takuar mes vete që kur ka nisur pandemia e koronavirusit.

Presidenti kroat Zoran Milanoviq ka theksuar se shteti i tij është i sigurt për turistët pavarësisht pandemisë.

Presidenti austriak, Alexander Van der Bellen, ka thënë se njerëzit “s’duhet të frikësohen apo të fshihen nëpër shtëpitë e tyre”.

Të tri shtetet kanë lidhje të fuqishme ekonomike me kompanitë austriake që operojnë në Slloveni dhe Kroaci.

Në të njëjtën kohë, shumë sllovenë dhe kroatë jetojnë dhe punojnë në Austri.

Shfaq më shumë