Bota

Australia regjistron ditën më vdekjeprurëse

Australia ka regjistruar ditën e saj më vdekjeprurëse të pandemisë së koronavirusit në kulmin e një vale të dytë infeksionesh në Melburn.

Nëntëdhjetë vdekje u raportuan të hënën në shtetin Victoria – në të cilin Melbourne është kryeqyteti.

Victoria deri tani ka shënuar rreth dy të tretat e 314 vdekjeve në Australi dhe afërsisht 21.400 infeksione.

Por shkalla e infeksioneve të përditshme – megjithëse ende në qindra – ka rënë ditët e fundit, duke dhënë shpresë se një bllokim i rreptë po funksionon.

Bllokimi i dytë i Melbourne filloi rreth një muaj më parë, por banorët i janë nënshtruar një shteterrethimi gjatë natës dhe kërkesave më të rrepta që nga 3 gushti nga Policia.

Punonjësit duhet të marrin një leje për të dalë nga shtëpia, dhe të gjitha bizneset jo jetike janë mbyllur. Veshja e maskave në publik është gjithashtu e detyrueshme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.