KULTURË

Aty ku lumi rrjedh i kuq

Në perëndimin e izoluar të Tasmanisë, një lumë i kuq ndan qytetin e vogël minerar të Queenstownit.

Një minierë e mbyllur e bakrit, përkujton historinë e qytetit dhe katastrofën mjedisore dhe industriale.

Dokumentari “Where dhe River Runs Red” (Aty ku lumi rrjedh i kuq), eksploron komunitetin në një zonë të varfër ekonomikisht, të mbërthyer mes të kaluarës dhe një të ardhme që është më pak e varur nga ekonomia e minierave.

Më poshtë mund të shihni dokumentarin e plotë, të realizuar nga ekipi i ditores Guardian. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.