SRB-BIH

ARIFI: AKO SE MISLI O PREKRAJANJU GRANICA, RAT JE NEIZBEŽAN

Avni Arifi, šef kosovskog tima u dijalogu sa Beogradom, izjavio je da ako neko razmišlja o prekrajanju granica na Balkanu, rat će biti neizbežan.

“Ne zato što ovo želimo, ili zato što želimo da pretimo nekome, već zato što onog trenutka kada bi granice bile precrtane, to bi nas odvelo na put u ćorsokak”, rekao je Arifi za televiziju TV7.

“Želimo uzajamno priznanje. To znači uspostavljanje bilateralnih odnosa baš kao sa drugim susednim državama. Podela noke opcija na stolu u pregovorima. To je crvena linija koju vlada neće preći. Ni jedna institucija ne bi trebalo da padne pod uticaj srpske propagande i da pregovara o tom pitanju”, kazao je Arifi, prenosi Unmik u svom današnjem pres klipingu.

To isto je pre samo par dana rekao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj. On je protiveći se ideji Ljuftija Hazirija o razmeni teritorija rekao:

“Podela (Kosova) za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli”, rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija za tv Dukađini.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483