EKONOMI

Amerika planifikon taksa shtesë mbi produktet evropiane

Flags of the USA and the European Union. American Flag and EU Flag. Flag inside stars. World flag concept.

Administrata Trump planifikon të vendosë taksa ndëshkuese shtesë, në ekuivalentin e 3,1 miliardë dollarëve, mbi produktet europiane, sipas një dokumenti zyrtar të lëshuar të martën mbrëma.

“Shërbimet e Përfaqësuesit amerikan të Tregtisë kanë përpiluar listën e produkteve të reja në fjalë, në pritje për konsultim publik, i cili do të zgjasë deri më 26 korrik”, shkruhet në dokument.

Këto taksa ndëshkuese u autorizuan nga Organizata Botërore e Tregtisë për produktet e importuara nga BE-ja në vlerën 7,5 miliardë dollarë, në kuadër të dosjes së subvencioneve mbi “Airbus”-in europian dhe “Boeing”-un amerikan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.