SRB-BIH-HR

Aloe Vera protiv sinusitisa i respiratornih poremećaja

Aloe Veru stoljećima nazivaju “čudotvornom biljkom”. Široko se koristi u bezbroj proizvoda, ali ova biljka zaista čini čuda za zdravlje tijela. Čudesni list sadrži 200 korisnih sastojaka, uključujući 20 minerala, 18 aminokiselina i 12 vitamina.
Aloe Vera smanjuje upalu u kostima i ubrzava zacjeljivanje od sinusitisa. Takođe čini čuda protiv curenja nosa. Dobra vijest je da Aloe Veru možemo pronaći svugdje, čak je možemo i sami uzgajati kod kuće i zahvaljujući njoj možemo pripremiti razne tretmane.

Aloe Vera se široko koristi protiv sinusitisa
Možete stvoriti losion za prskanje s morskom vodom ili slanom vodom i Aloe Verom. Kombinirajte 500 ml slane vode i 50 ml soka Aloe Vere, gotovo veličine šalice kafe. Ulijte tečnost u postojeću bočicu za nos i koristite po potrebi nekoliko puta dnevno. Dobit ćete sedaciju i znakovi sinusitisa će se povući za kratko vrijeme.

Aloe Vera za regulaciju disanja
Isecite na pola lista Aloe Vere. Prstima iscijedite želatinastu tečnost i ulijte u malu staklenu bočicu tamne boje. Sačuvajte za kasniju upotrebu. Bacite dvije kapi u svaku nosnicu prije nego što zaspite. Odmah ćete osjetiti kako se dišni put začepljuje i uživati ​​u mirnom snu.

Drugi način je bacanje nekoliko komadića lista Aloe Vere i nekoliko listova eukaliptusa u posudu s vodom. Prokuhajte vodu, a zatim je maknite s vatre. Pokrijte glavu ručnikom i udahnite paru koju tečnost ispušta fantastičnim lišćem. Ovo je prekrasan lijek za rinitis. Ovo je stalna munja koja dolazi kao rezultat hlađenja i protoka vazduha čak i tokom jeseni. List Aloe Vere možete koristiti i tako što ćete ga staviti na čelo na nekoliko minuta. Gel se može koristiti u oblozima protiv glavobolje, respiratornih blokada i za smirenje.

Aloe Vera kao prirodno rješenje
Studija iz 2011. godine sa Univerziteta Johns Hopkins u Baltimoreu, u SAD-u, naglasila je blagodati miješanja 5 prirodnih ulja s antioksidantima kao što su aloe vera, kokos, oranž, nana i vitamin E. Istraživači su zaključili da bitan. Ova ulja mogu uspješno smanjiti upalu i oksidativni stres koji uzrokuju probleme u nosnoj sluznici i dišnim putevima. / AGROWeb