Kosova

Aktakuzë për shpëlarje të parave

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë pran Gjykatës Themelore në Prishtinë –Departamenti Special, kundër të pandehurve Sh.H dhe S.H, për shkak të dyshimit se kanë kryer veprën penale “shpëlarje e parave” nga neni 308 të KPRK-së, lidhur me nenin 32 paragrafi 2 nënparagrafi 2.1 të Ligjit për parandalimin e shpëlarjes se parave dhe financim të terrorizmit.

Sipas aktakuzës, të pandehurit Sh.H dhe S.H, gjatë vitit 2015 me qëllim të fshehjes apo të maskimit të natyrës, burimit, vendit, dispozicionit, lëvizjes ose pronësisë së pasurisë  së përfituar me aktivitetet kriminale, i cili aktivitet ishte ndërlidhur me veprën  penale blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve, substancave psikotropike dhe analoge nga nenit 273 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 3 të KPK-së, me qëllim që  kjo pasuri  e kundërligjshme të duket si e ligjshme, me  parat të cilat i kanë përfituar nga aktivitetet kriminale në mënyrë të kundërligjshme kanë blerë banesa.

Me këto veprime të pandehurit kanë kryer veprën penale “shpëlarje e parave  nga neni 308 të KPRK-së, lidhur me nenin 32 paragrafi 2 nënparagrafi 2.1 të Ligjit për parandalimin e shpëlarjes së parave dhe financim të terrorizmit. /Kosova.info/

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//ashoupsu.com/4/3473483