Kosova

Aksion simbolik para Teatrit në Prishtinë në shenjë solidarizimi me protestat në Tiranë

Një aksion simbolik është duke u mbajtur në Prishtinë para Teatrit Kombëtar të Kosovës, nga një grup i artistëve, në shenjë solidariteti me protestat në Tiranë.

Kjo vjen pas shembjes së sotme të Teatrit Kombëtar në Shqipëri, me ç’rast 37 persona janë arrestuar pasi janë përleshur me Policinë.

Ndërkaq në shenjë solidarizimi, kundër shembjes së ndërtesës së Teatrit Kombëtar në Tiranë, Teatri Kombëtar i Kosovës, Teatri i Gjilanit, Teatri “Hadi Shehu” – Gjakovë”, Teatri “Bekim Fehmiu” Prizren, Teatri “Adriana” – Ferizaj”, Teatri “Muharrem Qena” – Mitrovicë, Qendra Multimedia”, “Teatri Oda”, Teatri “Urban”, “Etno Teatri – Kukaj”, kanë anuluar shfaqjen “Skënderbeu ose dashuri dhe liri”, e cila ka qenë e planifikuar në kuadër të kalendarit online/livestream.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.