SRB-BIH

Ako Trump podnese ostavku onda je ovo sljedeći republikanski kandidat za predsjednika 2024. godine!

Potpredsjednik Mike Pence prvi je republikanski kandidat za predsjedničke izbore 2024. – ako Donald Trump odluči da se neće kandidirati.
Bez obzira na to, ako Pence ima takve ambicije, Trampov kontinuirani utjecaj sugerira da će uspjeh ovisiti o njegovom blagoslovu, prenosi newsweek.

Iako je Pence popularniji od izgleda, kao što je Donald Trump Jr. ili senatora Teda Cruza, predsjedničko glasanje ove godine – više nego bilo koji vrhovni zapovjednik koji je sjedio u istoriji – otežava bilo kome drugom da ga nadmaši ako se odluči kandidirati.

“Niko ne može bez Trumpovog blagoslova”, rekao je Douglas Heye, bivši direktor komunikacija Republikanskog nacionalnog komiteta, za Newsweek.

Smatra da je prerano reći ko je favorit, ali da je, s Trumpom kao opcijom, teško vidjeti da bilo tko drugi tvrdi. “Dok Trump ne odluči da ili ne, on koči ljude”, rekao je Heye.

“Ako Trump pliva? “Penceu bi bilo teško to učiniti.”

Trump i dalje insistira na tome da je pobjeda Joea Bidena i Kamale Harris ukaljana prevarom, ali nije pružio dokaze o široko rasprostranjenim nepravilnostima. Pence je bio suzdržaniji prema svojim komentarima, ali nije se usprotivio predsjedniku.