EKONOMI

AKB: Akt solidar e human falja e ndëshkimeve e borxheve të qytetarve dhe bizneseve

AKB i ka kërkuar zyrtarisht qeverisë Kurti ministrave dhe kryetarëve të partive politike parlamentare në fund të prillit që të vazhdoj deri në fund të vitit faljen e të gjitha borxheve të qytetarëve dhe biznesit ndaj administratave të ndryshme shtetërore me qëllim të tejkalimit të krizës ekonomike dhe pasojave të pandemisë Covid 19.

Përmes një postimi në Facebook ata kanë kërkuar që ta konsiderojnë si humane faljen e borxheve të qytetarëve dhe bizneseve, dhe ti kenë në konsideratë humbjet e tyre.

Postimi i plotë:

Aktë solidar e human falja e ndëshkimeve interesit dhe borgjeve të qytetarve dhe bizneseve.
AKB i ka kërkuar zyrtarisht qeverisrë Kurti ministrave dhe kryetarëve të partive politike parlamentare në fund të prillit që të vazhdoj deri në fund të vitit faljen e të gjitha borgjeve të qytetarve dhe biznesit ndaj administratave të ndryshme shtetërore me qëllim të tejkalimit të krizës ekonomike dhe pasojave të pandemis covid 19.
Vetëm rreth 1000 biznese deri me tani patën mundesi të shfrytzojne vendimin gjysmak të qeveris së kaluar nga janari e këndej të arritjes se marrëveshjes për tu liruar nga ndëshkimet edhe pse nuk u liruan nga interesi dhe borgjet të cilat janë shumë e madhe të grumbulluar me vite.
Termi dhe fondi për rimëkëmbje ekonomike tash më në Kosovë janë në zhdukje nga qeveria e vendit,falja e borgjeve ndëshkimeve dhe interesit do të ishte aktë solidar dhe human në munges të fondeve financiare për mbêshtetje të rimëkëmbjes ekonomike.
Qeveria nëse nuk ka mundesi të mbeshtetë qytetarin dhe biznesin mos të ndëshkoj por të liron nga stresi i kërkesave financiarë nga shteti ashtu siq po vepron ndaj qytetarve në veri të Kosovës.
AKB i bën thirrje sot deputetëve të kuvendit të Kosovës që të votojnë dhe miratojnë kërkesen e faljev të borgjeve të mendojn më shumë për ata që nuk paguhen nga taksat e shteti por qe kontribojn më punën e tyre të grumbullojn taksa për shtetin.