Kosova

Abdixhiku: Reformimi i sistemit arsimor ndër pikat kryesore të programit të LDK’së

Lumir Abdixhiku, ish-deputet dhe kandidat aktual për deputet nga radhët e LDK-së, ka potencuar se prioritet në programin qeverisës të LDK-së do të jetë reformimi rrënjësor i sistemit arsimor. 

Sipas tij, sistemi arsimor duhet të ndryshojë, në mënyrë që të jetë në shërbim të nevojave të tregut. 

Për Abdixhikun, me qeverisjen e LDK-së do ti ipet fund manisë së lëshimit të diplomave të cilat nuk kanë asnjë vlerë as për studentin e as bizneset apo tregun e punës. 

Ai ka shtuar se qeverisja e LDK-së do të krijojë politika të cilat ndikojnë në kufizimin e studentëve të pajisur me diploma të pavlefshme për tregun e punës. Eliminimi i kësaj dukurie të keqe do të përcillet, njëkohësisht, me promovimin e shkollave profesionale të cilat krijojnë kuadro profesionale që i përgjigjen direkt nevojave të tregut.