Kosova

Abazi për emërimet në borde: Ekspertët po hezitojnë pasi është qeveri në detyrë

Zëvendëskryeministri në detyrë i Kosovës, Haki Abazi, ka folur për emërimet e fundit në borde të ndryshme publike.

Abazi në “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini thotë se  nga 27 të emëruarit në borde, vetëm 4 prej tyre kanë lidhje me Vetëvendosjen.

“Asnjëri nga këta nuk mban pozita të larta në Vetëvendosje. E rëndësishme është se të katërtit janë ekspertë të fushave”, tha ai, përcjell Telegrafi.

Zëvendëskryeministri në detyrë thotë se personat në fjalë mund të akuzohen vetëm nëse del që ata lejojnë rrjedhje të parave siç ka ndodhur me ata që ishin para tyre.

Abazi thotë se është e kuptueshme që pasi është qeveria në detyrë shumë ekspertë po hezitojnë të marrin përgjegjësi.

“Sikur të ishte qeveri me mandat të plotë, sigurisht që shumë më tepër ekspertë të interesuar për t’u bërë pjesë e një procesi që nuk është aspak i lehtë”.

Zëvendëskryeministri në detyrë thotë se ndërmarrje publike si Trepça është keqpërdorur për t’u pasuruar shumë njerëz.

“Sipas punëtorëve aty është duke u bërë një vjedhje e madhe…Aty nxirret edhe argjend dhe ar”, tha ndër të tjera Haki Abazi./

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.