OPINION

A ka dritë në fund të tunelit për Italinë?

Shkruan: Mark Lowen, BBC

Çdo ditë është si një betejë për italianët përballë kësaj tragjedie. Vendi po humbet çdo ditë popullsinë e një fshati. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 541 vedekje në rajonin e Lombardisë. Është tronditëse.

Edhe pse është e vështirë që të shihet drita në fund të tunelit, ekzistojnë disa baza për këtë: shkalla e infeksioneve të reja po bie dhe kurba po rrafshohet. Por më shumë se dy javë nga bllokimi mbarëkombëtar, përparimi i është i ngadaltë dhe i pabarabartë. Dhe lajmet e tmerrshme vazhdojnë të vijnë: 46 mjekë kanë vdekur që nga fillimi i shpërthimit.

Ajo që është e qartë është se masat e kufizimeve do të duhet të zgjaten, ndoshta me muaj, thotë këshilli kombëtar i shëndetësisë. Jo do të shkaktojë ankth jo vetëm këtu, ku bllokimi po shkatërron ekonominë italiane, por në të gjithë botën, ku kufizimet e Italisë janë një model për shumë vende të tjera.

Italia është një javë ose dy pëpara shumicës së Europës- si në përparimin e virusit, por edhe në masat e kufizimit. Pra ajo që ndodh këtu, do të shihet shpejt edhe në vende të tjera.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.