SHËNDETËSIA

A janë të dëmshme për fëmijët tuaj, produktet higjienike që i përdorni për pastrimin e shtëpisë?

Duhet ta dini që produktet e pastrimit shkaktojnë, të paktën, astmë tek fëmijët.

Një studim thotë se fëmijët që janë të ekspozuar në shtëpi gjatë momentit të pastrimit me pajisjet e ndryshme, kanë më shumë mundësi të përfitojnë astmën apo të kenë probleme të ndryshme me frymëmarrjen, raporton “Independent”.

Ekipi i Simon Fraser  nga Universiteti i Kanadës thanë se 2,000 fëmijë janë të prekur nga astma dhe që 35% e fëmijëve e fitojnë astmën në moshën tre vjeçare, në krahasim me prindërit që nuk i përdorin pajisjet për pastrim në prezencë të fëmijëve.

Produktet që përmbajnë kimikate të ndryshme si spreji për pastrim, ndikojnë në dobësimin e sistemit imunitarë të fëmijës dhe shkakton inflamacione.

Gjithashtu substancat që këto produkte përmbajnë mundë të shkaktojnë baktere të ndryshme në trupin e fëmijës.