EKONOMI

A i ndal KEK-u filtrat gjatë natës?

Një monitorim i cilësisë së ajrit i kryer në Obiliq nga organizatat joqeveritare që merren me mbrojtjen e ambientit, CEE Bankwatch dhe INDEP, ka konstatuar tejkalim enorm të nivelit të ndotjes nga Termocentralet Kosova A dhe Kosova B.

Ndotja dyshohet se shpeshherë shkaktohet nga shkyçja e filtrave për rritje të kapacitetit prodhues të energjisë elektrike.

KEK-u mohon se e bën një gjë të tillë.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483