SHËNDETËSIA

A është Spinaqi i kuq mrekulli për shëndetin?

Kur përmendet fjala spinaq, para syve na vjen një tufë gjethesh jeshile shumë të shëndetshme për organizmin.

Ekspertët nga Agroweb kanë treguar se ekziston një variant shumë interesant i spinaqit me ngjyrë të kuqe.

Ky lloj spinaqi gjendet në Indi, Afrikë dhe në shumë zona të Amerikës Qendrore. Spinaqi i kuq ka vlera të larta ushqyes duke përfshirë vitaminat dhe mineralet e nevojshme për organizmin.

Sipas ekspertëve shëndetësorë, sa më e ndezur të jetë ngjyra natyrale e një ushqimi aq ma i mirë ai është për shëndetin.  Spinaqi i kuq është plot me hekur, vitaminë C, K dhe A.

Ky lloj spinaqi është i mbushur me fibra, të cilat njihen për efektet që kanë në parandalimin e konstipacionit, në pastrimin e zorrës së trashë dhe veshkave.

Lëngu u spinaqit të kuq ka aftësinë t’u jap flokëve volum dhe i bënë më të forta. Ai gjithashtu pengon shfaqjen e thinjave, sepse është shumë i pasur me mangan, kalcium dhe hekur.

Disa probleme të tjera shëndetësore, të cilat spinaqi i lufton janë: tensioni i lartë i gjakut, mbipesha, aknet. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.