Kosova

5 vendet që po pranojnë të jetojnë me Covid-19 duke hequr kufizimet

Më shumë se 18 muaj me pandeminë e koronavirusit, një numër vendesh kanë vendosur se është koha për t’u hapur dhe për të miratuar një model jetese ” “të jetosh me Covid”.

Këtu janë pesë vende që po praktikojnë disa strategji të reja:

Danimarka: Vendi që deklaroi masat paraprake

Qeveria daneze hoqi të gjitha kufizimet e mbetura të koronavirusit në vend më 10 shtator, duke thënë se Covid-19 nuk është më “një sëmundje e cila është një kërcënim kritik për shoqërinë”.

Danezët tani mund të hyjnë në klube nate dhe restorante pa treguar një “pasaportë Covid”, të përdorin transportin publik pa vendosur maskë, duke u kthyer në jetën para-pandemike.

Singapor: Përpjekja për të jetuar me Covid-19, por Delta po e vështirëson

Qeveria e Singaporit njoftoi në qershor se po planifikonte të lëvizte drejt një jetese me strategjinë Covid – duke u përpjekur për të kontrolluar infektimet me vaksina dhe të monitoronte shtrimet në spital në vend që të kufizonte jetën e qytetarëve.

“Lajmi i keq është se Covid-19 nuk mund të largohet kurrë. Lajmi i mirë është se është e mundur të jetosh normalisht me të në mesin tonë,” shkruan zyrtarët kryesorë të Covid-19 në Singapor në një artikull.

Autoritetet filluan të lehtësojnë disa kufizime në gusht, duke lejuar njerëzit e vaksinuar plotësisht të darkojnë në restorante dhe të mblidhen në grupe prej pesë vetash.

Tajlanda

Tajlanda po planifikon të rihapë Bangkokun dhe destinacionet e tjera të njohura për vizitorët e huaj muajin e ardhshëm.

Sipas programit të zgjeruar, turistët që janë të vaksinuar plotësisht kundër Covid-19  do të lejohen të hyjnë në kryeqytet, Hua Hin, Pattaya dhe Chiang Mai, sipas Reuters.

Afrika e Jugut: Lehtësimi i kufizimeve, por Delta është ende një kërcënim

Afrika e Jugut ka filluar të lehtësojë disa kufizime të Covid-19 ndërsa normat e infeksionit zvogëlohen në vend.

Kili: Shkalla e lartë e vaksinimit do të thotë që turistët mund të kthehen

Kili është vlerësuar ndërkombëtarisht për fushatën e tij të qetë dhe të suksesshme të vaksinimit. Sipas raporteve të fundit të ministrisë së shëndetësisë, gati 87% e kilianëve të kualifikuar janë plotësisht të vaksinuar.

Vendi tashmë ka filluar të shpërndajë vaksina përforcuese për ata që janë plotësisht të vaksinuar.

Shfaq më shumë
//cdrvrs.com/4/3473483