Kosova

5 pacientë me koronavirus, në gjendje të rëndë – thonë nga Spitali i Pejës

Në Spitalin e Përgjithshëm të Pejës, aktualisht po trajtohen 25 pacientë me COVID-19, 18 janë me oksigjeno terapi dhe nga këta pesë janë në gjendje të rëndë.

Sipas një njoftimi, thuhet po ashtu se gjatë 24 orëve të fundit 194 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësorë dhe nga këta 20 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm.

“Aktualisht po trajtohen 25 pacientë me COVID-19. Sa i përket gjendjes së pacientëve: 18 pacientë janë në oksigjeno terapi ndërsa nga këta 5 pacientë janë në gjendje më të rëndë. Gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 194 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësorë, dhe nga këta 20 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm”, thuhet në njoftim.

Ndërkaq, pesë lindje kanë qenë gjatë 24 orëve të fundit, ndër ta dy foshnja të gjinisë mashkullore dhe tri të gjinisë femërore.

“5 lindje kanë qenë gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë. Janë lindur 5 foshnje, 2 të gjithë të gjinisë mashkullore dhe 3 të gjinisë femërore. 241 pacientë kanë kryer analiza, që në total kanë bërë 3,274 analiza, ndërsa janë kryer 12 operacione. 69 shërbime Radiologjike janë kryer gjatë ditës së djeshme dhe atë  48 rëntgena, 10 EHO dhe 11 CT-ja”, thuhet tutje në njoftim. /Telegrafi/