Love & Sex

5 gjëra që të gjitha marrëdhëniet e shëndetshme kanë nevojë, sipas një eksperti

Dhe nuk është postimi i të dashurve në Facebook.

Marrëdhëniet romantike, në gjithë kompleksitetin e tyre, janë një komponent themelor i jetës sonë. Dhe, siç mendonte poeti Rainer Maria Rilke, “Nuk ka asgjë më të vështirë se ta duash njëri-tjetrin”.

Marrëdhëniet nuk mund të mbijetojnë më vete. Ato kanë nevojë për kujdesin dhe edukimin e dy të rriturve, duke i dhënë njëri-tjetrit në një mënyrë që krijon një lidhje reciproke të dobishme.

Këtu janë 5 këshilla kryesore se si të nxisni një marrëdhënie të thellë dhe të dashur:

  1. Të ushqehet vetëdashja

Mënyra se si e trajtoni veten vendos standardet për të tjerët. Duke qenë të varfër, të pasigurtë dhe duke u përpjekur të fitoni miratimin dhe ndjenjën e vetëvlerësimit nga partneri juaj, vë një presion të madh ndaj tyre, dhe kjo është një kthesë e madhe.

Është një detyrë e pakapërcyeshme sepse ndjenja e dashur dhe e denjë në thelb vjen nga brenda, jo nga partneri juaj.

Vetëbesimi i lartë parashikon kënaqësi më të mirë të marrëdhënieve dhe vetëvlerësimi i lartë i të dy partnerëve është një parashikues edhe më i mirë i kënaqësisë së marrëdhënieve të forta.

2. Besimi

Kjo mund të duket e qartë, por kaq shumë njerëz janë me partnerë që nuk i besojnë. Puna për të ndërtuar besimin tuaj dhe duke e dashur veten plotësisht para se të vendosni këmbë në një marrëdhënie tjetër. Sa më i fortë të jeni si individ, aq më lehtë do të bëhet besimi. Dhe nëse partneri juaj vërtetë nuk është i besueshëm, pyesni veten pse jeni duke qëndruar. Përgjigja për këtë pyetje lidhet drejtpërdrejt me vetëvlerësimin tuaj. Liria e vërtetë në një marrëdhënie vjen nga fuqia e ndershmërisë.

Pa folur, marrëdhënia juaj nuk do të mbijetojë. Sa më shumë që të komunikoni, aq më afër ju do të jeni. Gatishmëria për të punuar përmes vështirësive dhe mosmarrëveshjeve është me rëndësi. Duke hedhur në peshqir, edhe nëse nuk ecni jashtë derës, nuk është rruga për lumturinë. Ju duhet të përballeni me siklet që vjen me mendime dhe ide të ndryshme.

3. Shihni më të mirën në partnerin tuaj dhe marrëdhënien

Hulumtimet mbi perceptimin dhe vëmendjen tregojnë se ne shohim më shumë nga ajo që kërkojmë, prandaj po të kërkoni shenja të mirësisë, ka më shumë gjasa që të qëndroni për ju. Si mendoni dhe interpretoni veprimet, qëllimet dhe fjalët e partnerit tuaj, ndikon gjithashtu se si ndjeheni dhe kuptoni një situatë me ta, gjë që ndikon në mënyrën se si silleni drejt tyre.

Vendoseni atë në praktikë. Kaloni një javë duke kërkuar diçka dhe gjithçka që partneri juaj bën “të drejtë”. Një marrëdhënie e mahnitshme vjen kur e zotërojmë dhe vlerësojmë se kush jemi dhe pranojmë plotësisht njerëzit e tjerë për atë se kush janë ata.

4. Sinqeritet, i vazhdueshëm, i sinqertë

Me kalimin e kohës, ne supozojmë se partneri ynë na njeh kaq mirë sa që nuk kemi nevojë të kërkojmë për atë që duam. Çfarë ndodh kur bëjmë këtë supozim? Pritjet janë të vendosura dhe po aq shpejt, ata marrin deflated. Këto pritshmëra të paplotësuara mund të na lanë të vënë në pikëpyetje qëndrueshmërinë e partneritetit dhe lidhjes sonë.

Një bisedë e shëndetshme mes dy njerëzve nuk rezulton në zëra të ngritur ose sulme të egra. Komunikoni me njëri-tjetrin me dashuri dhe dhembshuri.

5. Bëjeni llogaritjen tuaj të faljes

Është mirëkuptim se kërkimi i faljes është një gjë e mirë, por vetëm e bën një ndikim të vërtetë kur e kuptoni. Edhe nëse nuk pajtoheni se veprimi juaj ishte i gabuar, kurrë nuk do ta argumentoni me sukses një ndjenjë.

Një falje e vërtetë mund të ketë një ndikim të rëndësishëm. Kur e doni partnerin tuaj dhe i lëndoni (me dashje ose jo), ju gjithmonë mund të kërkoni me të drejtë falje për dhimbjen që keni shkaktuar pa marrë parasysh perspektivën tuaj në atë që keni bërë ose nuk keni bërë.

Një shtëpi duhet të ndërtohet mbi baza të forta nëse është e fundit. I njëjti parim vlen edhe për marrëdhëniet.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483