Tjera

PKB: Pregledajte poslovne aplikacije i usvojite nacrt zakona o ekonomskom oporavku

PKB nekoliko puta nakon slanja poslovnih zahteva Skupštini Kosova e-poštom, zvanične pošte Skupštini i distribucije zahteva u fizičkom obliku pred Skupštinom, traži od članova kosovskog parlamenta da razmotre zahteve preduzeća i zaposlenih , kako bi se pružila podrška preduzećima koja su pretrpjela veliku štetu kao rezultat pandemije, tako da otkazivanje radnika kao rezultat pada prometa ili zatvaranja preduzeća od strane vlade može biti zaustavljeno.

Podsjećanja radi, svi radnici iz privatnog sektora koji ostanu bez posla i dalje ostaju na milosti i nemilosti ulica jer vlada ne podržava nijednog radnika koji godinama radi i ostaje nezaposlen.

PKB je izuzetno zabrinut zbog nepreispitivanja poslovnih zahteva i zbog neglasavanja ovog Nacrta zakona i ponovo tražimo od poslanika da brže deluju u donošenju nacrta zakona za ekonomski oporavak koji je prijeko potreban i ovo odlaganje rizikuje velike gubitke. finansijski i gubici posla.

Ako se zahtevi preduzeća u ovom nacrtu zakona ne uzmu u obzir, tada kosovska preduzeća neće moći da posluju, što će rezultirati njihovim zatvaranjem i uklanjanjem najmanje 50.000 do 100.000 zaposlenih.

Kosovska privredna komora poziva narodne poslanike da brže reaguju i ne zapostavljaju zahteve građana zaposlenih u privatnom sektoru jer smo poslednja država koja je stvorila alternativu za zaštitu ekonomije nakon pandemije. / Kosova.info /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.