SRB-BIH

Bugarska protjerala ruske diplomate

Bugarske obavještajne službe i državno tužilaštvo prikupili su dovoljno informacija da optuže ruske diplomate za špijunažu, kaže premijer Bojko Borisov.
Napomenuo je da “na teritoriji Bugarske postoje neke neprihvatljive stvari” i da će svako ko se pokuša uključiti u špijunažu biti u potpunosti istražen i deportovan, prenosi TAS.

Jučer je bugarsko Ministarstvo vanjskih poslova dalo dvojici ruskih diplomata 72 sata da napuste zemlju nakon što su ih tužioci optužili da su od 2016. godine bili uključeni u špijunažu.

Ranije je tužilaštvo objavilo da ruske diplomate traže povjerljive informacije u vezi s planovima za modernizaciju vojske i održavanje vojne opreme do 2016. godine.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova najavilo je danas da će odluka Bugarske o protjerivanju dva službenika ekonomskog i trgovinskog odjela ruske ambasade u Sofiji poremetiti bilateralnu saradnju. Prema izjavi, mjere kojima će Moskva odgovoriti na ovaj potez iz Sofije bit će objavljene naknadno.

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.