SRB-BIH

Đurić se sukobio sa Bieberom zbog Kosova

Direktor takozvane “Kancelarije za Kosovo” u Vladi Srbije Marko Đurić žestoko je napao analitičara i stručnjaka za politiku zapadnog Balkana Floriana Biebera nakon izjava koje je potonji dao u vezi sa dešavanjima u Washingtonu.
Đurić je rekao da Bieber smatra da bi se pomirenje na zapadnom Balkanu trebalo odvijati potpuno suprotno legitimitetu srpske države i nacionalnom interesu Srbije.

Prema srbijanskom političaru, sve što se dogodi drugačije od scenarija koji Bieber želi predstavlja šamar ovom potonjem i misiji za koju Đurić kaže da je “antisrpski ekstremista”.

“Samo neko ko se zalaže za najekstremnije krugove u Prištini može misliti da kod Srba ne postoji želja za pomirenjem,” rekao je Đurić.

U svom odgovoru, Đurić je rekao da je Biber spreman ići toliko daleko da brani svoju tezu da su Srbi najgori narod na svijetu i negira važnost historijskog sporazuma s Bijelom kućom.

“Bieber umire da vidi Srbiju poniženu, ali srećom on je dinosaurus iz prošlosti koji još uvijek ne uspijeva nadvladati ideologiju i propagandu devedesetih”, rekao je Đurić. Đurićeve primjedbe uslijedile su nakon što je Bieber rekao da će dogovor iz Washingtona uskoro biti zaboravljen.

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.