SRB-BIH

Dodik pisao Trumpu kako su “muslimani” nametnuli pogrešnu percepciju o Srbima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da je važno da se direktno obraća američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i da ga obavijesti o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli “muslimani”, posredstvom svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe.

Dodik je naglasio da je važno da se obraća američkom predsjedniku da bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla bh. entiteta Republika Srpska.

On ističe da posredstvom pisama koja je uputio Trumpu u nekoliko navrata pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove RS-a.

Dodik kaže da je njegova podrška Trumpu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika – politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

“Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Trump još nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog `duboke države`”, rekao je Dodik za MIS televiziju.

Kada je riječ o predstojećima izborima u SAD-u, Dodik je naveo da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Republici Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Trump ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi “mali Šengen”, član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će Bosna i Hercegovina u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative, prenosi N1.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.