SRB-BIH

Karačevo nakon uništenja kazina

Desetine ilegalnih kazina srušile su se u selu Karačevo u Kamenici u petak uveče. Stotine policajaca iz elitnih jedinica se našlo u Karačevu u noći 18. septembra.

Provodili su operativni plan usmjeren ka ilegalnim kazinima koji djeluju u tom području. Policiji su pomagale i druge agencije za provođenje zakona.

Dok su, u ranim jutarnjim satima, završili s hapšenjima, započeo je drugi posao. Uz pomoć ovih bagera započelo je rušenje zgrada u kojima su se odvijale ilegalne aktivnosti.

U međuvremenu, svetlost je osvetlila selo Karačevo sa drugačijim pogledom. Teška vozila, malo što je izbjeglo uništenje koje vam je naneseno. U subotu popodne ovdje su viđeni ljudi koji su već sakupljali stvari preostale nakon kraha akcije u petak.

Razvoj ilegalnih aktivnosti ovdje je također ulio strah u stanovnike. Toliko da zbog opasnosti koju osjećaju odbijaju govoriti pred kamerama. Dok su televiziji 7 mnogi stanovnici tog područja rekli da su pozdravili rušenje kazina.

Sve to jer su selu donijeli mnogo problema.

Jedna od stvari koja ih je mučila bila je praksa prostitucije u ovim kazinima. Vlada Kosova donijela je odluku o zatvaranju kazina u maju 2019. godine kada je Ramush Haradinaj bio premijer. Ali ovo zatvaranje nije važilo u Karačevu. U ovom selu njihova aktivnost se nastavila do 18. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.