SRB-BIH

Iz LVV-a i LDK-a zabrinjavajuće je što povjerljive operacije postaju predmet niskih političkih sukoba

Bivši ministar zdravlja Uran Ismaili rekao je da je kosovska policija akcijom u pograničnom području Karačeva pogodila zločin i poslala jasan signal svima koji su odabrali za svoje aktivnosti u kazinu – koje su već zabranjene zakonom.

U objavi na Facebooku, poslanik PDK-a naziva uznemirujućim što povjerljive operacije postaju predmet političkih obračuna na niskom nivou između VV-a i LDK-a.

“Iz sukoba u Skupštini Kosova i iz televizijskih studija shvatili smo da je bivši premijer Albin Kurti odbio da preduzme mere protiv organizovanog kriminala. Iako se govorilo da je sve spremno za ovu operaciju, Kurti je postao advokat za ovu aktivnost – odlučivši da ne djeluje. Ali nije izabrao šutnju.

“U televizijskom intervjuu Kurti mirno priznaje da je dva puta odbio policijski plan za suzbijanje zločina,” rekao je.

Prema njegovim riječima, otkrivanjem ove informacije – da se mislilo da je zločin počinjen u Karačevu, Kurti je ugrozio nacionalnu sigurnost i sigurnost policije i vođa ove akcije.

“Dakle, ovdje imamo posla s dvostrukom odgovornošću: opstrukcija donošenja odluka. Otkrivanje informacija da se priprema takva operacija. ”

“Kurti je prvom pokazao da se nerado suočava sa kriminalom. “Drugim je upozorio i unaprijed i javno obavijestio kockarnice o takvoj operaciji, dajući im tako priliku da se pobrinu za pokrivanje zločina”, napisao je Ismaili na Facebooku.

Policia e Kosovës, me aksionin e ndërmarrë në zonën kufitare të Karaçevës, goditi krimin dhe dërgoi sinjal të qartë për…

Posted by Uran Ismaili on Saturday, September 19, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.