SRB-BIH-HR

PDK poziva tužilaštvo da istraži bivšeg premijera Kurtija

Član predsedništva PDK Betim Gjoshi kritikovao je LDK i LVV zbog akcije u Karačevu. Gjoshi je otišao toliko daleko da je obje strane nazvao “kockarskim strankama”.

Prema Gjoshiju, odbijanje bivšeg premijera Albina Kurtija da podrži policijsku operaciju u ovom dijelu zemlje trebalo bi da istraži tužilaštvo.

Iako naglašava da ministar unutrašnjih poslova Agim Veliu mora dati odgovornost zašto je toliko kasnio da poduzme ovu policijsku akciju.

Potpuna obavijest:

KOCKARI Vetëvendosje i LDK-a

Vetëvendosje i LDK su isti, ali samo im se kancelarije nalaze u različitim četvrtima grada. Obje ove stranke su kockarske stranke kada je u pitanju provođenje zakona.

Namerno ceo dan nakon razgovora o velikim temama “Amelika, Amelika”, samo da niko ne bi video zločin koji se događao daleko od Prištine.

Nevaljali bivši premijer koji nikoga nije ostavio nesretnim bez ikakvih činjenica nakon što je tražio dokaze za pokretanje policijske akcije u kosovskom selu prepunom kockarnica i kockanja koje je Skupština zabranila zakonom.

Selo Karaqevë je u Republici Kosovo, ali se nalazi i na granici sa Srbijom. Odbijanje bivšeg premijera Albina K. da podrži ministra unutrašnjih poslova u policijskoj akciji ne dolazi samo iz njegovog stalnog straha da će izbjeći moguće probleme sa Srbijom, koja je u ovom selu često ilegalno uvodila žandarmeriju. Ali, Državno tužilaštvo Kosova mora istražiti bivšeg premijera Albina K. zašto je odbio podržati policijsku akciju za provođenje zakona?

Čak i ministar unutrašnjih poslova Agim Veliu mora biti odgovoran što je toliko kasnio u poduzimanju ove policijske akcije.

Budući da njegovu akciju njegov tadašnji šef Albin K. nije dozvolio, zašto je onda toliko mjeseci čekao istu akciju za vrijeme vođenja svog novog šefa Avdullaha Hotija? Juni, jul, avgust, septembar – četvoromesečna su tišina vlade LDK.

Debata u Skupštini pokazuje koliko su licemjerni LDK i Vetëvendosje. Kako su bili besramni prije nekoliko mjeseci kad su im predstavljani kao nadu za Kosovo i bili su samo kockarske zabave. #VladaPrevara #VvLdk

KUMARGJITË E VETËVENDOSJES DHE LDK-SË Vetëvendosje dhe LDK janë të njejta, por vetëm zyret i kanë në lagje të…

Posted by Betim Gjoshi on Saturday, September 19, 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.