SRB-BIH

Uhapšena je umjetnica Fjolla Morina

Poznata albanska pjevačica Fjolla Morina uhapšena je u subotu na graničnom prijelazu u Morini, zajedno sa još dvije osobe koje su je pratile tokom putovanja.
Čini se da su razlog za zaustavljanje vlasti rutinska provjera carine koja je u pjevačevom automobilu pronašla vatreno oružje sa 23 borbena metka.

Vijest je objavila državna policija Albanije, putem objave u njihovim službenim internet novinama.

“Granična policija Morine identifikuje i obrađuje slučaj pokušaja ulaska vatrenim oružjem na albansku teritoriju.

Zaplenjeno je vatreno oružje sa 23 municije i lakši pištolj.

Na 34-godišnjakinju koja je posjedovala vatreno oružje stavljene su lisice.

Nakon akcija specijalista za istragu ilegalne trgovine u DVP Kukës, dvojici građana koji su putovali u vozilu sa građaninom koji je posjedovao vatreno oružje takođe su stavljene lisice. Službe granične policije u Morini, u provođenju mjera za sprečavanje i suzbijanje prekograničnih zločina, pojačale su kontrolu i na izlazu i na ulazu.

Kao rezultat pojačanih kontrola na osnovu analize rizika urađene od strane granične policije Morina, prebačen je na drugi red za detaljniju kontrolu, vozilo tipa “Audi”, kojim je upravljao FM, 34-godišnjak, stanovnik Prištine , Kosovo, koje je putovalo sa državljanima FM-a i FS-a, nastanjenim na Kosovu i u Belgiji.

Tokom kontrole izvršene u drugom redu, u torbici građanina F.M, Granična policija pronašla je i kao materijalni dokaz oduzela vatreno oružje tipa “Zoraki”, sa 23 metka. Dok je u gepeku vozila pronađen pištolj za koji se sumnjalo da je upaljač za igračke.

Na kraju istražnih radnji, specijalisti za istragu ilegalne trgovine i opojnih droga u DVP Kukës, izvršili su hapšenje građana kao flagrante delicto;

F.M., 34 godine, stanovnik Prištine na Kosovu, F.M., 29 godina, stanovnik Bresalca, Kosovo i F.S., 29 godina, nastanjen u Belgiji.

Njihovo hapšenje izvršeno je zbog krivičnog djela “Trgovina oružjem i municijom”. Materijali će biti proslijeđeni Tužilaštvu Sudskog okruga Kukës na daljnje radnje “, kaže se u obavijesti Državne policije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.