SRB-BIH

Bajrami: Pogrešna poruka poslata zbog uplate iznosa od 130 eura iz Hitnog paketa

Građani Republike Kosovo primili su dobili poruku u kojoj najavljuju da su korisnici iznosa od 130 eura koji je Vlada Kosova dodeljila, kao dio Fiskalnog paketa za hitne slučajeve, ali da su samo dan kasnije isti građani bili obavešteni da tamo došlo je do nesporazuma i da oni nisu korisnici tog novca.
Jedan broj tih građana poslao je Telegrafi te poruke koje su dobili od Ministarstva finansija.

U međuvremenu, ministar financija Hykmete Bajrami izašla je s pojašnjenjem rekavši da je došlo do pogreške kada je popis poslalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

“Danas su neki građani Republike Kosovo greškom dobili poruku da su korisnici mere 15. Ova GREŠKA nastala je nakon što je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, odgovorno za meru 15 paketa za hitne slučajeve, poslalo pogrešan spisak Ministarstvu Finansije. Nakon što su poslane telefonske poruke, Ministarstvo rada i socijalnog staranja obavijestilo nas je da je poslalo krivu listu. Ta je greška odmah ispravljena i svakom građaninu je poslata pojašnjena poruka i izvinjenje “, objasnio je Bajrami putem posta na Facebooku.

Ona je rekla da se izvinjava građanima, dok je takođe dodala da zahtijeva hijerarhijsku i političku odgovornost za ovaj propust.

“Čak se i sada izvinjavam svakom građaninu i obavještavam vas da sam zahtijevala hijerarhijsku i političku odgovornost za ovaj propust. Svaka osoba koja je uključena u ovaj slučaj bit će odgovorna. Također sam tražila političku odgovornost, a premijer Hoti je također obaviješten o ovom problemu. Za sva druga pojašnjenja možete se obratiti Centru za socijalni rad u općini u kojoj živite. Mi ćemo otkloniti takve greške i nastavićemo sa plaćanjem svih tačaka Hitnog paketa “, piše Bajrami.

SqarimSot, disa qytetarë të Republikës së Kosovës kanë pranuar GABIMISHT një mesazh se janë përfitues të masës 15. Ky…

Posted by Hykmete N. Bajrami on Wednesday, August 12, 2020
//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483