SRB-BIH

Preko 5 miliona eura bilo je potrebno za održavanje lekcije koja bi se realizirala s tri scenarija

Preko pet miliona eura trošak je potreban za održavanje predavanja u tri scenarija 1. septembra, koja je predložilo Ministarstvo obrazovanja i nauke i tehnologije.
To je objavljeno danas tokom izvještaja ministra obrazovanja i nauke Komisiji za obrazovanje u vezi s pripremama za početak nove školske godine.

Likaj je u ovoj komisiji zatražio podršku za budžet, jer je prema njegovim riječima u toku ove godine došlo do smanjenja za 11 miliona eura.

Na pitanje člana Pokreta Vetëvendosje Špejtima Bulićija koliko će koštati pokrivanje ovog načina podučavanja, savjetnik ministra Dielza Kukaj rekla je da je ukupni trošak 5,6 miliona eura. “Imamo budžet od 5,6 miliona, koji nam je potreban, sada ćemo ga podijeliti u sektoru ko će biti učesnik u njegovom finansiranju.

Tada je ukupni trošak “E-učenja” ili učenja na daljinu 2,7 miliona.

Gdje se to dijeli između donatora i Ministarstva obrazovanja i nauke i tehnologije. Pored toga, imamo opremu koju smo osigurali od donatora u iznosu od 1,7 miliona eura.

U opremu za donatore i Ministarstvo obrazovanja i nauke uključuju djecu koja nisu imala opremu. Što se tiče tretmana institucija i higijenskih mjera koje treba poduzeti, napravili smo procjenu koliki je ukupni trošak za osiguranje osnovnih i općih uvjeta za održavanje higijenskog i zdravstvenog osiguranja 2,5 milijuna. iznos za općine općenito koje će se baviti zaštitnim mjerama “, rekla je Kukaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.