SRB-BIH

Foto / Dvoje ministara dijele maske duž trga u Prištini

Ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši zajedno s ministrom zdravstva Armendom Zemajem, zamjenicima ministara MKOS-a i predstavnicima „Let’s do it Kosovo“, povodom Međunarodnog dana mladih, podijelili su maske na trgu i duž trga u Prištini.
Ova aktivnost je provedena u cilju podizanja svijesti mladih o opasnostima od pandemije COVID-19 i radi promicanja njege koju trebamo imati u suočavanju sa ovim virusom.

Prije podjele, ministrica Dumoši i ministar Zemaj imali su obraćanje za prisutne medije u kojima je, između ostalih, ministrica Dumoši naglasila da su se pridružili ovoj inicijativi jer je vrlo važno da mladi na Kosovu budu dio kampanje za podizanje svijesti o ratu s COVID-19, situacija bez presedana za cijeli globus.

„Kao ministri stalno se zalažemo za podršku madima, projektima, financijskim sredstvima u situaciji pandemije mi smo se okupili da damo podršku. Imala sam sastanak sa Skupštinom omladine Kosova i obavesjestila sam ih o izmenama zakona o osnaživanju mladih koji će pored promene koja će u grupi imati starost koja se smatra mladom, takođe priznati dobrovoljni rad mladih “- rekla je Dumoši.

S druge strane, ministar Zemaj naglasio je da je prošlo razdoblje izvanredne posvećenosti zdravstvenih radnika i podržava ovu inicijativu, jer je vrlo važno da mladi ljudi budu društvena svijest o ovom virusu.

“U drugim okolnostima ovaj dan bismo drugačije obilježili, ali situacija s pandemijom odredila je dnevni red ovog dana koji, mada u tim okolnostima ne treba ostaviti neobilježen” – rekao je Zemaj.
Nakon ovog obraćanja, ministar Dumoshi i ministar Zemaj podijelili su maske građanima duž Prištinskog trga.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.