SRB-BIH

Četiri dana nakon ubacivanja srbijanskih žandarmerijskih trupa na Kosovo, premijer Hoti saziva šefove bezbjednosti

Prije nekoliko dana, neke srbijanske žandarmerijske trupe ušle su na Kosovo, u kom slučaju su bile brojne reakcije – piše Kosovo.info
Točno 4 dana kasnije premijer Avdullah Hoti okupio je šefove sigurnosnih institucija.

O ovome se oglasio u saopćenju za javnost.

Evo potpunog saopštenja za javnost:

Premijer Vlade Republike Kosova, Avdullah Hoti, održao je danas virtualni sastanak sa čelnicima sigurnosnih institucija u zemlji, s kojom je razgovarao o općoj situaciji u zemlji i koordinaciji institucionalnih akcija u oblasti sigurnosti.

Učesnici ovog sastanka bili su ministar unutrašnjih poslova, Agim Veljiu, ministar odbrane, Anton Ćuni, direktor Kosovske obaveštajne agencije, Krešnik Gaši, zapovjednik Kosovskih snaga sigurnosti, general poručnik Rrahman Rama i direktor Kosovske policije, Rašit Ćaljaj.

U ovom razgovoru, premijer Hoti zahvalio je predstavnicima sigurnosnih institucija u zemlji na njihovoj zalaganju i povećanoj posvećenosti da se nose s situacijom stvorenom kao rezultat pandemije COVID 19. Takođe je zatražio da se ta posvećenost i mobilizacija tih institucija nastaviti, istovremeno zahtijevajući koordinaciju s međunarodnim sigurnosnim mehanizmima, posebno s KFOR-om, kao strateškim partnerom Kosova u području obrane i sigurnosti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.