SRB-BIH

Prizren / Nisu poštovali mjere protiv koronavirusa dobili kaznu(foto)

Prema fotografijama iz Prizrena, danas je u centru grada Šadrvanu tokom čitavog dana na terenu policijska jedinica regionalne policije koja je upozoravala građane da moraju da se pridržavaju mjera zaštite koje je odredila Vlada Kosova. Kao što su nošenje maske i održavanje distance.

Naš reporter je zabilježio jednu takvu situaciju gdje se može vidjeti trenutak izricanja kazne, jer su se neki od građana oglušili o naredbi i nisu htjeli da nose masku, pa im je izrečena kazna.

Podsjećanja radi Vlada Kosova usvojila nove mere za suzbijanje i sprečavanje COVID-19: Obavezno nošenje maski i svi stanovnici Kosova obavezuju da nose maske van svojih domova.

Kao i da održavaju fizičku udaljenost od dva metra u zajedničkim prostorijama izvan njihovih domova. Kao i da sve javne i privatne institucije drže sredstva za higijenu ruku i maske za lice na pristupačnim mestima, na ulazu u objekat, koje mogu da koriste službenici institucija i posetioci.

Podsjećanja radi ukupan broj pozitivnih slučajeva je 10.247 slučajeva od 40.646 osoba za koje se sumnja da imaju virus SARS-CoV-2, sa ukupno 327 smrtnih slučajeva koji su imali i druge prateće bolesti.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483