SRB-BIH

Prizren / Starcu kojeg je zaboravila porodica spasila život Hitna pomoć(foto)

Prema fotografijama koje nam je poslao čitatelj Kosova.info iz Prizrena, može se vidjeti intervencija Hitna pomoći u centru grada u Šadrvanu, a tijekom intervencije asistirala im je policijska jedinica koja je bila na terenu.

Prema kazivanju sa lica mjesta dvije gospođe su došle u jednu od bašta kafića i ostavile ovog starijeg gospodina koji je poslije par sati čekanja već bio u stanju dilerijuma kada je neko pozvao hitnu pomoć koja je veoma brzo došla na lice mjesta i najverovatnije spasila život.

Da podsjetimo da je Vlada Kosova izdala uputstvo da stariji građani (stariji od 65 godina) i građani sa hroničnim bolestima (dijabetes, hipertenzija i srčane bolesti, hronična bolest pluća, pacijenti s bubrežnom bolešću, pacijenti s potisnutim imunitetom, onkološki bolesnici itd.) Mogu izaći vani na javnim mjestima samo u ranim jutarnjim satima (od 05: 00-10: 00) i u večernjim satima (od 18: 00-21: 00).

Podsjećanja radi ukupan broj pozitivnih slučajeva je 10.247 slučajeva od 40.646 osoba za koje se sumnja da imaju virus SARS-CoV-2, sa ukupno 327 smrtnih slučajeva koji su imali i druge prateće bolesti.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483