SRB-BIH

Bahtiri: Vlada je dala dozvolu za skup Mozzik-a, a da nas uopće nije pitala kao općinu

Dok se na Kosovu bilježe zabrinjavajući broj smrtnih slučajeva i onih koji su pogođeni pandemijom COVID-19, pjevač je odlučio promovirati svoj album pred mnoštvom ljudi.
Policija to u početku nije zaustavila, ali ga je pratila iz grada u grad, sve do samog kraja dana kada je odlučeno da se otkaže zbog rizika za javno zdravlje.

Gradonačelnik Mitrovice Agim Bahtiri na skupu koji je organizovao pevač Gramoz Aliu, javnosti poznat kao Mozzik, u Mitrovici je rekao ao dozvolu dala Vlade Kosova, a da uopšte nije pitana opštinu i bez zajedničkog sporazuma sa njim.

“U ovom slučaju su prekršena sva uputstva zdravstvenih ustanova koje se daju zaštitnim mjerama protiv koronavirusa COVID-19. „Ova Vlada svakom akcijom pokazuje da je neodgovorna i da ne služi životima građana Kosova“.

„Općinski inspektori nesebično rade svoj posao svaki dan, u punoj suradnji s policijskom stanicom u Mitrovici, ali ovakve dozvole koje je izdalo centralni nivo vlasti pokazuju da ova Vlada štiti samo grupne interese i nisu zainteresirani za suradnju između -institucionalna u korist svih građana “.

„Opština Mitrovica će od ponedeljka preduzeti nove akcije u službi zaštite zdravlja građana, ali sada ćemo preuzeti zaštitu od COVID-19, jer oni koji su ukrali centralni nivo vlasti samo čine štetu sa nepopravljivim efektima. “Imam poštovanje prema svim pjevačima, ali današnja akcija je neprihvatljiva i štetna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.