SRB-BIH

Premijer Kosova, Avdullah Hoti, kaže da nakon akcije u Karačevu ne bi trebalo biti panike i da su kosovske granice sigurne.

Komunicirao je s zapovjednikom KFOR-a Micheleom Risijem i kaže da će narednih dana poduzeti konkretne akcije sigurnosnih institucija na Kosovu, uključujući patrole s KFOR-om.

“Što se tiče jučerašnjeg događaja, danas se ministar unutrašnjih poslova sastao sa zapovjednikom KFOR-a generalom Risijem s kojim sam sinoć i danas komunicirao. Na ovom sastanku je objašnjeno kako se dogodio ovaj događaj. Bio sam i u komunikaciji sa načelnikom općine Kamenica, gospodinom Qendronom Kastratijem, s kojim ćemo uskoro posjetiti naše građane u tim selima. Sigurnost na Kosovu niko ne može ugroziti. “Na mjestu nema prostora za paniku, niti potrebu za pompoznim izjavama i paradama, a da pritom nemate pojma kako se događaj desio”, kaže Hoti.

Premijer Hoti dalje kaže da su granice Republike Kosovo sigurne i međunarodno priznate od strane najmoćnijeg i najdemokratskijeg dijela svijeta.

“U narednim danima, kosovske bezbednosne institucije preduzeće konkretne akcije, u koordinaciji sa međunarodnim bezbednosnim mehanizmima, uključujući zajedničke patrole sa KFOR-om. Želio bih zahvaliti generalu Risi na bliskoj i kontinuiranoj saradnji “, Hoti zaključuje objavu na Facebooku.

Lidhur me ngjarjen e djeshme, sot Ministri i Punëve të Brendshme është takuar me Komandantin e KFOR-it, Gjeneralin Risi,…

Posted by Avdullah Hoti on Saturday, August 8, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.