SRB-BIH

Hadžiu odgovorila Ismailiju: Dokažite da mislite da je vlada Hotija kriminalna

Potpredsjednica Vetëvendosje, Aljbuljena Hadžiu, odgovorila sekretaru PDK-a, Uranu Ismailiju, na pitanje gdje su ostale crvene linije VV za PDK.

Hadžiu je rekla da crvena linija stoji za PDK dok ova stranka, prema njenim riječima, nosi žig nesavjesnosti i zloupotrebe, ali da sada PDK ima trenutak da dokaže da je opoziciona stranka i da se protivi radu vlade Hoti, izvještava Kljan Kosova.

“U Skupštini imamo dvije stranke koje su u opoziciji: Vetëvendosje kao najveći subjekt a s druge strane imamo PDK. Za nas je važno svrgnuti vladu Hotija. “Čak i u prošlosti, Mustafina vlada poražena je glasovima PDK-a, VV-a i drugih stranaka i to nije prvi put.”

“Ali ako je PDK opozicioni entitet i misli da Hoti loše upravlja, to bi trebali i dokazati. Mi držimo svoje stajalište zbog crvenih linija protiv PDK-a, ali sada pozivam PDK ako žele dokazati da su protiv ove vlade da daju svoje potpise, jer njihovi postupci ne pokazuju da su protiv nakon što je došlo do pregovora različito “.

“Ako Ismaili smatra da je riječ o kriminalnoj vladi i pozvao je ministra Zemaja kradljivcem zbog cijena lijekova, neka izvoli. “Ima vremena i mogućnosti.”

Hadžiu je rekla da je vlada Kurti uspjela dokazati da se čak i na Kosovu može vladati znanjem, časti i predanošću. Stoga potpredsjednica VV-a misli da bi se ona trebala vratiti.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483