SRB-BIH

Fotografije/Dokumenti: Duda Balje doktorirala u Srbiji, tamo gdje se ekspresno dodjeljuju diplome?

Zastupnica Skupštine Kosova iz bošnjačke zajednice, Duda Balje, na svom je Facebook profilu prije nekoliko godina napisala:

Moj sin i ja posle odbrane doktorske disertacije, napokon ja Doktor Ekonomije. “(sic.)

Ispod možete vidjeti prvu stranu doktorske teze, s temom: “Utjecaj ljudskog kapitala na stvaranje održive konkurencije prednosti u poslovanju suvremenih organizacija.”

To pokazuje da je doktorirala na tzv Univerzitetu Educons iz Novog Sada u Vojvodini, u Srbiji.

Ali Educons je u Srbiji stalno predmet skandala. Ovaj fakultet, posebno ogranci u Sremskoj Kamenici, poznati su kao mesta gdje se zvanično funkcioneri i politički direktori u Srbiji brzo diplomiraju.

Dokaz tome je istraga koju je proveo srbijanske dnevne novine “Blic“, a u kojima se spominju imena koja su brzo dobila “naučne” naslove.

Dok srbijanski portal Teleporter u članku o ovome piše:
„Da li želite ekspresnu diplomu? Upišite se na Fakultet za Poslovne usluge(Fabus) koji djeluje u saradnji sa Educons-om i dobićete je za manje od godinu dana ”!

Dok, kako je napisao B92, hiljadu lažnih diploma svake godine ode u Republiku Srpsku u Bosnui i Hercegovini i sve je povezano sa Fabus-om, Educons-on u Sremskoj Kamenici.

Prije nego što je postala zastupnica i političarka na Kosovu, Duda je bila menadžer ginekološke bolnice “GENESIS Medical“ u Beogradu, pa pomoćnik generalnog direktora fabrike šećera u Novom Sadu i direktorica borda u Hidroregjioni Jugor – Prizren (Južni Hidroregion – Prizren).

Njenu disertaciju možete pogledati: OVDJE!
Kao i izvještaj o evaluaciji: OVDJE! /Telegrafi/

Moj sin i ja posle odbrane doktorske disertacije, napokon ja Doktor Ekonomije.Unë dhe djai imë pasiqë me suksesë e…

Posted by Duda Balje on Tuesday, March 22, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.