SRB-BIH

Zastupnik PDK-a kaže da loše upravljanje pandemijom od strane vlade Hotija dovodi zemlju do kolapsa!

Poslanik PDK-a Bekim Haxhiu optužio je vladu Avdullaha Hotija i bivšu vladu Aljbina Kurtija za situaciju stvorenu s koronavirusom u državi, gdje je samo u posljednja dva dana zabilježen broj smrtnih slučajeva.

Putem objave na Facebooku rekao je da je posljednji trenutak da institucionalni lideri djeluju, budući da je situacija s pandemijom kritična i na ivici je kolapsa.

“Grupni, politički, stranački i izborni interesi bili su prioritet lažne vlade Hoti i Kurti, koje nisu prioritet postavile veliki problem pandemije COVID-19. “Otkrivanje” partnera za prevaru “najbolje se vidjelo jučer u Skupštini Kosova kada poslanici stranaka LDK i LVV nisu glasali za moj amandman za povećanje plata zdravstvenim radnicima, policiji i zapošljavanju novog osoblja u bolnicama”, napisao je. Haxhiu.

Puni post:

Situacija sa pandemijom je kritična, na rubu kolapsa!

Samo u prošloj sedmici registrovano je 1650 pozitivnih slučajeva i 63 smrtna slučaja.

Broj aktivnih slučajeva dostigao je 3525, UCCK i regionalne bolnice su prenapučene pacijentima.

Zdravstveno osoblje sada već 5 mjeseci daje sve od sebe u brizi o pacijentima, ali preopterećeno je zbog prekomjernog rada, 5 liječnika je izgubilo život u borbi s koronavirusom, a 765 zdravstvenih radnika zaraženo je COVID-19.

Situacija sa pandemijom na Kosovu pogoršala se zbog oslobađanja mjera:

  • bez odobrenja zakona protiv COVID-19,
  • oslobađanje bez jasnih zaštitnih mjera,
  • zbog lošeg upravljanja,
  • zbog pravovremene zloupotrebe pandemije,
  • zbog smeštaja političkih osoba, nesposobnih u donošenju odluka i vođstvu,
  • jer su prije zdravlja građana dominirali politički, stranački i izborni interesi,
  • zbog populističkog i neprofesionalnog odlučivanja.

Grupni, politički, stranački i izborni interesi bili su prioritet lažne Hoti i Kurti vlade, koja nije prioritet dala glavnom problemu pandemije COVID-19.

Otkrivanje “partnera prevare” najbolje se videlo juče u Skupštini Kosova kada poslanici stranaka LDK i LVV nisu glasali za moj amandman za povećanje plata zdravstvenim radnicima, policiji i zapošljavanju novog osoblja u bolnicama.

Zadnji je trenutak da institucionalni čelnici djeluju, jer sutra može biti prekasno. Poštovani građani, pošto vlade prevara nisu u vezi sa 1650 pozitivnih slučajeva i 63 smrtnih slučajeva od COVID-19 u prošloj sedmici i 31 smrtnim slučajevima u posljednjih 48 sati, apeliram na vas da budete oprezni i odgovorni, prema pridržavajte se zaštitnih mjera, nosite maske, držite se distanci, ne pozdravljajte jedni s drugima u rukama, čistite ruke, dezinficirajte okruženje u kojem živite i radite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.