SRB-BIH

Dua Ljipa / Šta je sa zastavom „Autohtonus“, dok je Dukađin Ljipa sukobio sa srbijanskim propagatorom!

Svjetski poznata kosovska pjevačica Dua Ljipa izazvala je brojne reakcije, nakon što je na svojim službenim računima na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se prikazuje karta “Velike Albanije” i natpis “Autohtonus”.

Nad Beogradom je u noći fudbalske utakmice između Srbije i Albanije visjela zastava s istim izgledom.

Takvo djelovanje pjevačice se nimalo nije svidjelo Srbinu s kanadskim državljanstvom, Borisu Malagurskom, koji je filmski producent i pisac s anti-albanskim stavovima u javnosti.

Malagurski je objavljivanje fotografije “Velike Albanije” Dua Ljipe opisao kao “akt ekstremizma” i rekao da ga treba osuditi.

“Engleska pjevačica albanskog porijekla podržava terorističko-ekspanzionistički projekt Velike Albanije. To je isto kao i podrška ISIS-u, jer je OVK odrubila glavu, krala i prodavala ljudske organe, proterala i ubijala hiljade Srba. “Svi moramo osuditi ovaj čin ekstremizma!”, Napisao je Malgaurski.

Otac Dua Ljipe, Dukađin Ljipa, koji je bio uključen u žestoku raspravu sa srbijansko-kanadskim producentom, nije ćutio na takvu reakciju.

Dukađin Ljipa rekao je srbijansko-kanadskom producentu da se treba educirati prije nego što se odluči napisati takve reakcije na Twitteru.

Malagurski je ponovo reagirao.

“Prestanite podržavati zastave u stilu ISIS-a koje prikazuju velike teritorijalne težnje Albanaca prema srbijanskim, crnogorskim, makedonskim i grčkim zemljama. “Balkanu je potreban mir i vi promovirate rat da biste oduzeli teritorije radi širenja svoje fašističke ideologije”, napisao je srbijansko-kanadski državljanin.

Dukađin Ljipa odgovorio je ironijom, rekavši da je takav stav smiješan kada dolazi od čovjeka koji ima najmanje dvije diplome.

“Razumijem da, kao srbijanski nacionalista, pokušavate to iskoristiti da steknete neku vrstu simpatije, ali nema više budala, osim vaših prijatelja nacionalista na Twitteru”, napisao je Ljipa.

Malagurski je nastavio polemiku rekavši Ljipi da je “vaša logika pogrešna. Moderna zastava ISIS-a prikazuje Veliku Albaniju. “Nisam taj koji podržava ekstremistički ekspanzionizam – ti si.” Bivši kosovski diplomata, Enver Hodžaj, takođe je oštro kritikovao Malagurskog nazivajući ga Putinovom marionetom i srpskim propagandistom i negiračem genocida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3473483