SRB-BIH

MTI / Glavni inspektor kaže da je nakon izricanja kazne: 90% građana počelo da nosi maske

Glavni inspektor Ministarstva trgovine i industrije (MTI) Lulzim Syla rekao je da posle odluke Vlade Republike Kosova o novim merama za sprečavanje COVID-19, inspektorat na terenu radi od ponedeljka do nedelje sve vrijeme.

Nadgledamo sve veće gradove i nastaviti ćemo ih monitorisati tokom ovog vremena, kako je rekao, došlo je do novčanih kazni, zbog nepoštovanja mjera.

„MTI od 5. jula rješenjem koje je donijela Vlada Kosova odmah je Inspekcija otišla na teren. S posebnim sastankom koji smo imali s ministrom, zatražio je od inspektorata da radi non-stop od ponedjeljka do nedjelje.

Kada smo išli na teren u velikim gradovima, naišli smo na nepravilnosti i u prvom trenutku smo upozorili, a nakon dva-tri dana započeli smo sa izricanjem novčanih kazni, kao u Prištini, Vučitrnu, Đakovici, Uroševcu, Štimlju i na mnogim drugim mjestima drugo “, rekao je, prenosi Telegrafi.

Prema njegovim rečima, iako postoji samo 20 inspektora na centralnom nivou, oni imaju veoma dobru saradnju sa inspektorima koji su u opštinama Kosova.

„U MTI-u smo 20 inspektora na centralnom nivou, ali imamo vrlo dobru saradnju sa opštinskim inspektorima i svi zajedno radimo inspekcije.

Posebna zahvalnost upućuje i kosovskoj policiji. I sam sam do kasno obilazio druge gradove i nastavljaću sa obilascima. Kao rezultat 90 posto populacije sada nosi maske ”, rekao je, između ostalih, glavni inspektor MTI-a Lulzim Syla. / Telegrafi /

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.