SRB-BIH

146 aktivnih slučajeva iz Peći se žale da NIJZK kasni sa rezultatima ispitivanja

Peć je sinoć bila druga opština koja je zabilježila najveći broj onih koji su pogođeni Covid-19 nakon Prištine. Petrit Ljoci, direktor Doma zdravlja u Peći, govorio je o situaciji tamo.

On je rekao da trenutno u ovoj opštini postoji 146 aktivnih slučajeva, ali da je na desetine građana testirano danima i još nisu dobili rezultat.

“Treba napomenuti da u posljednje vrijeme imamo brojna kašnjenja u objavljivanju rezultata na vrijeme jer postoji kašnjenje u izdavanju tih rezultata od 4,5 do 6 dana”, rekao je Ljoci za RTK.

Imamo popriličan broj testova koji su uzeti u posljednja četiri dana, na čije rezultate građani čekaju. “Postoje desetine ljudi koji su testirani, sa simptomima koji nestrpljivo čekaju nekoliko dana na rezultat”, dodao je.

U ovoj opštini život je preminulo je 8 ljudi, dvoje samo u posljednja 24 sata.

“U posljednja 24 sata imamo dva pacijenta koja su preminula i to je povećalo broj smrtnih slučajeva na 8 osoba”, rekao je Ljoci.

Prema njegovim riječima, u posljednjim danima primjećuje se da su građani počeli da poštuju sve više mjera zaštite protiv Covid-19.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483