SRB-BIH

Glasanjem proračuna Ministarstvo financija dalo obavjest za korisnike paketa hitnih mjera

Nakon što je u prvom čitanju odobren nacrt budžeta, ministarka financija Hykmete Bajrami najavila je korisnicima hitnog paketa da će, čim se izglasa u drugom čitanju, raspodijeliti sredstva.

Privatnim zaposlenima još nije dodijeljeno 170 eura od vlade koja bi ih trebala primiti u aprilu.

Danas je u Skupštini načelno odobrena promjena proračunskih izdvajanja, dok se ministar Bajrami založio za isplate za korisnike hitnog paketa.

Puno mjesto ministra:

OBAVIJEST

Danas, 13. jula 2020., Skupština Republike Kosovo usvojila je u prvom čitanju Nacrt zakona br. 07 / L-014 o dopuni i izmeni Zakona br 07 / L-001 o izdvajanju budžeta za budžet Republike Kosovo za 2020. godinu.

Ministarstvo finansija zahvaljuje poslanicima Skupštine Republike Kosovo na podršci nacrtu zakona o preispitivanju budžeta 2020. i traži da se nacrt zakona što brže obradi u parlamentarnim odborima kako bi bio upućen Skupštini na konačno glasanje.

Ministarstvo financija najavljuje mišljenje da će se odmah nakon odobrenja prijedloga zakona u drugom čitanju i njegovog stupanja na snagu stvoriti zakonska mogućnost za izvršenje preostalih plaćanja za sve korisnike hitnog fiskalnog paketa koji čekaju i sva ostala izdvajanja iz budžeta.

Ministarstvo financija poziva sve korisnike na strpljenje i izražava potpunu posvećenost izvršenju isplata odmah nakon što prijedlog zakona stupi na snagu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.